dijous, 11 de desembre del 2008

Convocada la V Trobarasca Disseny & Birres

Si busqueu al diccionari la paraula "trobarasca" el resultat ja us el podem avançar. No hi trobareu cap definició que es correspongui. I no la trobareu perquè "trobarasca" és un mot inventat que sorgeix de la improvisació i la conya ara fa gairebé vint anys. Un mot que amb el temps ha servit per anomenar unes trobades informals per a professionals del disseny gràfic, on, amb la intenció de mantenir el contacte amb velles amistats, aprofitem per debatre sobre temes relacionats amb el nostre entorn professional. Una excusa com una altra per veure'ns, per saber com ens va a tots plegats, per conèixer diferents punts de vista, i per prendre unes cerveses junts, que en realitat és el que més ens motiva.
Les primeres "trobarasques" van començar el 2002, i, amb bona acceptació, és van succeir fins a quatre edicions. Tot i aquesta primera acceptació, i no pregunteu perquè, aquelles trobades es van deixar de celebrar. A alguns, però, sempre ens va quedar la intenció de reempendre aquesta activitat. És per això que, quasi set anys després, tornem de nou a la càrrega amb el ferm propòsit de consolidar-les d'una vegada per totes.

Així, la V Trobarasca Disseny & Birres ja està en marxa. Divendres 30 de gener és la data escollida, en un lloc encara per determinar. Desprès d'un procés de selecció conjunta, els temes que debatrem són els següents:
1. Els blocs. Usos i funcions d'aquesta eina.
2. MySpace i FaceBook. Dinàmica del mitjà, valoració i eficàcia.
3. Presentar-se a un nou client amb la proposta d'un producte acabat.
4. Disseny gràfic. El client no té ni puta idea del que vol o el dissenyador va de sobrat (una aproximació al que fem alguns per diners).
5. Treballar en col·laboració directa via e-mail estant en diferents països.

Amb la participació confirmada de 9 dissenyadors, aquesta Trobarasca servirà d'acte de presentació oficial d'aquest bloc en societat, tal i com ja vam avançar.

Suposem serà una experiència interessant, i esperem que a més sigui profitosa, però el que és segur és que serà divertida.
Ens veiem a la V Trobarasca Disseny & Birres!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Companys!

Primer de tot, dir que la trobada d'ahir a la tarda va ser molt profitosa i interessant. Esperem que tingui una llarga continuïtat.

Per altra banda per a qui li agradi el collage de crítica de caire social i polític us recomano visitar l'exposició d'en Joan Rabascall al MACBA.

Anònim ha dit...

Gràcies Isidre,
bé, tú ja sabies de que anava la història, però sempre agrada saber que la gent se sent a gust i amb ganes de continuar. Esperem ser prou constants per seguir fent-ho durant molt de temps.
Per altra part, mirarem d'estar atents a aquesta expo que recomanes.