dijous, 13 de gener del 2011

Exposició Mariscal a La Pedrera


Un cop l'he visitat, i si vosaltres encara no ho heu fet, us proposo 3 arguments del perquè cal anar a veure aquesta exposició.

Argument 1. Skeptical
Si sou escèptics, o desconeixeu, o simplement no us agrada l’obra de Javier Mariscal, aquesta exposició és una oportunitat per -potser- canviar d’opinió i de veure i viure de primera mà i a través d’un recorregut farcit de sorpreses l’extensa i variada obra d’aquest creador de traços, formes, personatges, tipografies, idees, dibuixos, artefactes, mobles, il·lustracions, i, en definitiva, d’un univers propi amb una personalitat i una creativitat que esclaten per tot arreu.
(Ei, i a més, és de franc...)

Argument 2. Fanclub
Si sou fervents seguidors, o admireu, o simplement us agrada l’obra de Javier Mariscal, passareu una estona o unes hores molt i molt relaxats, bocabadats i entretinguts.
Veureu moltes coses conegudes, descobrireu coses que potser no havieu vist abans, descobrireu coses que potser no sabíeu que eren de la seva autoria, i a més recordareu i molt la dècada dels 70’s, 80’s i 90’s amb la mirada i les icones d'en Mariscal.
Un plus a tot plegat és l’entorn fantàstic de l’edifici de La Pedrera, ja que l’exposició és a dins mateix de l’espectacular edifici modernista.

Argument 3. Criatures
No és una exposició només per adults. Si teniu o coneixeu mainada i us agrada voltar amb ells, i no necessàriament i únicament per anar al pediatre, a l'odontòleg, a visitar els avis, o a un xiquiparc,... acompanyeu-los a veure aquesta exposició (i d'altres exposicions, es clar).
Gaudiran, descobriran, interactuaran i fins i tot crearan...
La mainada, concretament en aquesta exposició s’hi troba còmode, ben bé i potser per aquest esperit de món fantàstic i lliure que desprèn i transmet l’obra de Javier Marical,

----
L’Exposició és una mostra i una selecció de treballs realitzats al llarg de 40 anys, i gira al voltant de 3 àmbits principals:
• Llenguatge i eines: Esbossos inicials / Lletres i tipus
• Món real: Gràfica al carrer / Escena final. Cine
• Món ficció: Poesies visuals / Actituds intencions
Tot està pensat per seguir un recorregut tranquil i per anar veient, tocant, sentint i interactuant els diferents àmbits expositius.

Jo no diria mai que Javier Mariscal és dissenyador gràfic, ni dissenyador industrial, ni il·lustrador, ni dibuixant, ni tipògraf,... és simplement l’inimitable Javier Mariscal.

 
Exposició Mariscal a La Pedrera
Fins el 30 de gener de 2011
 

CatalunyaCaixa
Sala d’exposicions de La Pedrera
Passeig de Gràcia 92. Barcelona
De dilluns a diumenges, de 10 a 21 h.

2 comentaris:

Tenzin ha dit...

Jo he estat, la he viscut i la recomano. És cert que són un incondicional d'en Mariscal, però malgrat això trobo que és molt interessant.

Zed Isdead ha dit...

A veure si sóc capaç de no despistar-me i que no s'em passi la data.